Behunyt szemmel fekszel a matracodon, figyeled a levegőben a körülötted úszó, felvillanó vagy ringató, bizsergető, vagy éppenséggel felkavaró hangokat, és erre az időre tested és lelked is megáll és megpihen kicsit.

Időpont: 2023.11.30. (csütörtök)
Kezdés ETSZK-s dolgozóknak: 16:00
Kezdés ETSZK-s hallgatóknak: 17:45

Helyszín: Szeged, Temesvári krt. 31. (223-as tornaterem)

A hangkeltő, Dr. Páli Tibor (fizikus, az MTA doktora) régóta foglalkozik hangokkal és hangtechnikával (a biofizikusi munkájához kapcsolódóan is), és jelentős gyűjteménye van különleges hangszerekből.
Ami NEM várható a hangfürdőjén: áltudományos vagy ezotériás körítés.
Ami várható: HANGOK, melyek lehetnek teljesen ismeretlenek, szokatlanok, kellemesek vagy kellemetlenek, pszichoakusztikai kutatások alapján megtervezettek, netán egy különleges hangszerből vagy a szabad természetből érkezők. Az előadó hangfürdője minden alkalommal másmilyen, mert alkalmanként más-más hangszerek szólalnak meg, és mert a hangfolyam improvizált, tehát nincs előre eltervezett mederbe szorítva. Ezúttal az előadó bevált keleti hangszerek (gongok, hangtálak, csilingelők) mellett elsősorban megnyugtató hangú különleges népi hangszereket fog megszólaltatni, mint pl. a natív indián furulya, perzsa úd vagy citera. Ha átadjuk magunkat a hangoknak, és legalább erre a másfél órára elengedjük terhelő gondolatainkat, akkor a pozitív hatás garantált.

Egy alkalom időtartama nagyjából másfél óra.

Kérjük szépen, hogy saját kényelméről (pl. takaró, ivóvíz) mindenki maga gondoskodjon, a helyszínen matracokat tudunk biztosítani. 

(Ha valaki epilepsziás, szorongásos vagy hasonló betegségben szenved, vagy az idegrendszert befolyásoló gyógyszert szed, annak nem ajánlott az eseményen való részvétel.)

Maximális létszám 20 fő/csoport. A jelentkezésről e-mailt küldünk a regisztrációt követő 24 órán belül.

REGISZTRÁCIÓ
[contact-form-7 404 "Nem található"]
[contact-form-7 404 "Nem található"]